MŰSZAKI / Építőipar kategória termékei
Vasbeton szerkezetek. Elmélete, méretezése és szerkezeti kialakítása

, : Vasbeton szerkezetek. Elmélete, méretezése és szerkezeti kialakítása

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

608 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A vasbetonépítési gyakorlatban régen nélkülözik az átfogó magyar "vasbetonkönyvet", mely a vasbeton szerkezetek szerkesztésének elveit és gyakorlati számítási módszereit hivatott összefoglalni. E könyv megírására olyan szerzők vállalkoztak, akiknek nagy tapasztalatuk van mind az elméleti kutatásban, mind a gyakorlati tervezésben, és eddigi szakirodalmi munkásságukkal már általános elismerést szereztek. Könyvük igyekszik a hazai és a külföldi kutatási eredmények és az építési gyakorlat tapasztalatai alapján, a korszerű vasbetonelméletek figyelembevételével hasznos tájékoztatást adni a gyakorló mérnököknek a vasbeton szerkezetek tervezésével kapcsolatos kérdésekben. A könyv elsősorban a magasépítési vasbeton szerkezetekkel foglalkozik. Főként a törésállapoton alapuló méretezési módszert ismerteti és alkalmazza, de bemutatja és felhasználja a rugalmas elmélet szerinti méretezési módszereket is. Ennek kapcsán tárgyalja a rúdszerkezeteket, a rácsos-tartókat, az íveket, a lemezeket, a faltartókat és a héjakat. Bemutatja szerkezeti kialakításuk vasalásuk elrendezésének, csomópontjaik kiképzésének helyes megoldásait. Külön fejezetek foglalják össze a merev-vasbetétes, továbbá az előregyártott szerkezetek tervezési elveit, és külön fejezet ismerteti a megépült vasbeton szerkezetek szilárdsági ellenőrzésének módjait. Nagy értéke a könyvnek, hogy számos hasznos számpéldán mutatja be a gyakorlati számítások módszeres alkalmazását."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!