TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
3006 év hadifogságban

: 3006 év hadifogságban

Kiadás:

Sepsiszentgyörgy, 2001

Kiadó:

Charta Kiadó

Kategóriák:

Erdély Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

236 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Mint az 1944-ben Erdély területén lezajlott harcok kutatója és az egyetlen e témában megjelent monográfia (Erdély mint hadszíntér, 1944; Petit Reál Kiadó, 1988) szerzője tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy a Gocz József által végzett és végzendő anyaggyűjtés igen figyelemreméltó, és égetően szükséges. Ennek alapján ugyanis sokkal könnyebbé válhat a Székelyföldön és Észak-Erdélyben elhelyezkedő alakulatok parancsnokolási viszonyainak tisztázása, valamint a terepmunka során számos olyan emlék kerülhet napvilágra, amely segít hiteles képet kialakítani az Erdélyben 1944. augusztus vége felé és október vége között lezajlott hadműveleteket illetően. Mindez azért hatványozottan fontos a magyar hadtörténelem e fehér foltjának eltüntetése szempontjából, mert a vonatkozó csapatanyagok mind megsemmisültek, elvesztek a háborúban, vagy annak befejeztével szándékosan elpusztították.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!