TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
A Ferenczy család Erdélyben

: A Ferenczy család Erdélyben

Kiadás:

Bukarest, 1981

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Erdély Festészet Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

139 p., 19 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Középkori festődinasztiáknál találunk példát arra, hogy apa, fia, de akár későbbi leszármazottak is a művészpályát választották. Képíróknál, oltárfestőknél, kőfaragóknál szinte természetesen öröklődött a szülők mestersége. Újabb korokban eltűnőben a jelenség. Képzőművészetünk közelmúltjában a Ferenczy család példája már teljességgel rendhagyónak számít. Ferenczy Károly a nagybányai művésztelep megalapítói között a modern festészet úttörőinek klasszikus mestere lett. Minden gyermeke számontartott művészpályát járt be. S ha nehéz is volt napfényre jutni a nagy fa árnyékában, a Ferenczy gyermekeknek kivételesen sikerült. Így íveli át a család művészeti hagyatéka a századvég alkotói korszakait a XX. század - már a jelen - képzőművészetéig. Ferenczy Károly festészete a későnaturalizmustól és a szecesszió érintő pontjaitól eljut az impresszionizmusig, s megközelít azon is túlmutató eredményeket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!