TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
A lovak estére hazaérnek

: A lovak estére hazaérnek

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Kráter Kiadó

Kategóriák:

Erdély Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

195 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637583580

tartalom:

˝Bágyoni Szabó István regényének a bukaresti Kriterion Könyvkiadó gondozásában kellett volna megjelennie 1985-ben, a cenzúra azonban a megszerkesztett kéziratot a nyomdába adás előtt betiltotta. A regény, jóllehet erdélyi környezetben játszódik le (és közel egy évszázadot ölel át), nem csupán az ottani magyarság problémáit feszegeti: témája az egyetemes magyar sorskérdések egyike, az át- és kitelepítettek tragédiája. A regény egy Sártelek nevű faluban "történik" - a falu telepes helység, azok egyike, amelyeket a század elején a magyar állam támogatásával hoztak létre, s ahol a telepesek 50 évre bérbe kapott földeken dolgoznak és teremtenek maguknak világot; az 1923-as román földreform azonban (Trianon után) valósággal kihúzza alóluk a földet, hiszen a ki nem fizetett birtokok nincsenek egyéni tulajdonban, s automatikusan átcsúsznak a román állam birtokába...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!