TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
A mi dalaink. Ifjúsági daloskönyv

A mi dalaink. Ifjúsági daloskönyv

Kiadás:

Kolozsvár, 1940

Kiadó:

Ifjú Erdély

Kategóriák:

Erdély Zene Kotta

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

201 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A mi dalaink hetedik kiadását tízezer példányban bocsátjuk a magyar ifjúság kezébe. Az eddigi kiadások BERECZKY SÁNDOR válogatásában és elrendezésében jelentek meg. A kisebbségi élet nehézségei okozták, hogy nem állott a kiadók rendelkezésére megfelelő dallamanyag és így A mi dalaink nem tudta teljes mértékben betölteni azt a szerepet, amelyet neki szántak : megfelelő válogatásban az egész magyar népdalvilágot megismertetni az ifjúsággal, mindegyik típusból a legismertebbeket és legszebbeket bemutatva A mostani kiadás elsősorban ezt a hézagot akarja pótolni. Ezért kerültek be majdnem kivétel nélkül olyan dallamok, amelyeket jórészt mindenhol ismernek már, csak nálunk, Erdélyben nem váltak még közkinccsé. Feltétlenül szükségesnek tartottuk, hogy mielőtt újabb gyűjtést, kevésbé ismert dallamokat közölnénk, ifjúságunk szervesen kapcsolódjék bele az egész magyarság zenei életébe. Igyekeztünk emellett lehetőleg sok "katonadalt" közzétenni, hogy leventéinknek és cserkészeinknek minél több igazi magyar dalt adhassunk kezébe. Az előző gyűjteményekbe helyenként hibák csúsztak be, új kiadásunkban ezeket lehetőség szerint kijavítottuk (helytelen előjegyzéseket, helytelen ritmusszólásokat vagy szövegeket). Tudjuk, hogy így is maradt még javítanivaló bőven, ezeket, ha Isten segít, a következd kiadásokban ki is fogjuk javítani, hogy most nem történhettek meg, ezt rajtunk kívülálló tényezők okozták.˝

leírás:

A kötet darabokra esik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!