TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
A Nagyváradi Szemináriumi Nyomda 1745-1804

A Nagyváradi Szemináriumi Nyomda 1745-1804

Szerkesztő:

Kiadás:

Nagyvárad, 2004

Kiadó:

Római Katolikus Egyházmegyei Könyvtár

Kategóriák:

Erdély Művelődéstörténet Nyomdászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

271 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝200 éve, 1804-ben vásárolta meg a nagyváradi szemináriumi nyomdát bérlője, Máramarosi Gottlieb Antal. A Csáky Miklós püspök kezdeményezésére 1740-ben alapított, de működését csak 1745-ben megkezdő szemináriumi nyomda a 18. század folyamán Nagyvárad egyetlen tipográfiája volt. A szemináriumi nyomda Várad egyházi és művelődési életének fontos tényezőjévé vált a század folyamán. A nyomda több mint háromszáz ismert kiadványa tartalmilag és műfajilag igen változatos. Katolikus teológiai irodalom, a papnevelde, a főgimnázium és az akadémia diákjainak és végzettjeinek vizsgatételeit tartalmazó liber gradualis nyomtatványok, szertartáskönyvek, a legkülönbözőbb alkalmakkor elhangzott köszöntők, beszédek és prédikációk, Patachich püspök udvarában előadott zenés drámák, oratóriumok és operák szövegkönyvei, Gánóczy Antal kanonok és Miller Jakab Ferdinánd történeti művei, pápai és püspöki hirdetmények, egyházi névtárak, Keresztesi Józsefnek, a váradi református közösség legmarkánsabb 18. századi személyiségének prédikációi, és számos levéltári jellegű kiadvány egyaránt szerepel a nyomtatványok sorában....˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!