TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
A tanú

: A tanú

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Erdély Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

246 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631119920

tartalom:

˝Csontbárónak csúfolták, mert sovány volt, de a legnagyobb székelynek is nevezték Orbán Balázst, aki kalandos ifjúság után a megszállottak szorgalmával dolgozott hatalmas életművén, amit hagyatékként ajándékozott az utókornak. A Hargita megyei (Udvarhely) Lengyelfalván született, bejárta a Közel-Keletet, évekig élt Londonban és a Csatorna-szigeteken mint emigráns. Sokat látott és tapasztalt, az európai és a magyar politikai élet tanúja volt. Ötszázhúsz székely községet járt be, várromok, eltűnt falvak nyomait kutatta, míg megalkotta A Székelyföld leírása című, immár pótolhatatlan monográfiáját, élete fő művét. Mint országgyűlési képviselő részt vett a kiegyezés utáni Magyarország közéletében, de élete igazi értelmét a székelység és a Székelyföld megismertetése, nemes célú alapítványok tétele adta. Úgy élt, mint egy koldus, de bőkezűen segítette az erdélyi iskolákat, múzeumokat, szegény diákokat. Erről a romantikus hevületű, kalandos életű emberről szól Dávid Antal új történelmi regénye.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!