TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Apa és fiú. Bolyai-tanulmányok

: Apa és fiú. Bolyai-tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Erdély Matematika Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Elvek és utak

Terjedelem:

393 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632706773

tartalom:

"1853-ban a két Bolyai összetalálkozott a Teleki Téka olvasótermében. Már hosszú ideje rossz viszonyban voltak, most sem sokat beszélgettek. De a találkozás után az apa ezt írta a fiának: "Kedves fiam. Látván a minap, milyen messze tartod az írást, küldök egy okulárt próbára: ha jó, tartsd meg ... A Teleki thékában kedvesen lehet elálmodni az alig kiállható kedvetlen életet, csak a belső szem előtt a külső nyissa fel." Benkő Samu Erdélyben nagyrészt megjelent Bolyai-tanulmányai - így, egybegyűjtve nemcsak árnyalt személyiségrajzot adnak, s nemcsak a két tudós művelődéstörténeti jelentőségét tárják föl, hanem betekintést nyújtanak a reformkori Erdély kultúrtörténetébe is. Megmutatják kettejük "alig kiállható, kedvetlen életének" politikai és társadalmi környezetét, megismertetnek a Bolyaiakkal kapcsolatba került legérdekesebb személyiségekkel. A szerző a drámai pillanatok ábrázolásakor is történész marad, akire a modern tudomány fegyvertárának bevetése mellett elsősorban a humánum jellemző: az emberit kereső, mégis kritikus megközelítés."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!