TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Az erdélyi magyar társadalom a középkorban

: Az erdélyi magyar társadalom a középkorban

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

MTA Történettudományi Intézete

Kategóriák:

Erdély Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Társadalom- és Művelődéstörténeti Tanulmányok

Terjedelem:

104 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638311533

tartalom:

""A kézirat csak úgy fogadható el, hogy az olvasó beletörődik: 1947-ben készült munka" - ezt írta Mályusz Elemér ez év januárjában, amikor kérésünkre átengedte kiadásra Az erdélyi magyar társadalom a középkorban című kéziratát. Mályusz Elemér, mint a budapesti egyetem professzora, 1943-ban kutatott erdélyi levéltárakban. A szöveget 1946-1947-ben készítette, abban a reményben - kedves tanítványa, Jakó Zsigmond bíztatására is -, hogy az Romániában, pontosabban az ismét Romániához tartozó Erdélyben megjelenhet. Ekkor még, mint a kortársi visszaemlékezés mondja: "szabad volt a közlekedés és akadálytalan a tervezgetés". 1948-ban azonban a kolozsvári egyetem fiatal magyar történészei kénytelenek voltak letenni a megjelentetésről: visszaküldték a szöveget. Magyarázatot akkor nem fűztek a visszaküldéshez, de sem akkor, sem ma nem kell hosszasan találgatnunk, miért nem lehetett a középkori Erdély magyar társadalmáról akkor Romániában könyvet kiadni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!