TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Bölcső és bagoly

: Bölcső és bagoly

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Erdély Magyar irodalom Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

230 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963153670x

tartalom:

"A Bölcső és Bagoly regényes életrajzi mű, melyben Tamási Áron gyermekkorába lép vissza az olvasó. Az író a mesebeli hős leleményességével vezet át családfájának sűrűjén, fölidézi és továbbszövi a legendát szülőfalujának, Farkaslakának a keletkezéséről, elkalauzol abba a kicsi házba, ahol édesanyja őt is ringatta a bölcsőben. Emlékezete visszaröpít azokba az évekbe, amikor még mint mezítlábas gyerek csínyeket követett el a Nyikó vízében játszva vagy a szomszédok gyümölcsöskertjeit látogatva. Eszébe jut, mennyi kínnal járt gyermekként beleszokni-beletörődni a nehéz testi munkába, és mennyi örömet jelentett, ha délidőben szedret szedhetett a föld végében, vagy fölröppenthetett egy-egy madarat. Megjelenik előttünk a harisnyás legényke, aki édesanyja kezét szorongatva megy az iskolába beiratkozásra, és a tanító "kisasszony"-tól egy baglyot ábrázoló képet kap emlékbe... És az író végül fölidézi azt a sötét téli hajnalt, amikor súlyosan megsérült a keze, aminek végül is köszönhette, hogy a farkaslaki iskola után továbbtanulhatott."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!