TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Csángómagyar népballadák

Csángómagyar népballadák

Szerkesztő:

Kiadás:

Kolozsvár, 2002

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Erdély Néprajz Népköltészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

467 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9732606886

tartalom:

"Az Ószékely népballadák című összesítő válogatás után a Csángómagyar népballadák e kötete a magyar balladaköltészet másik jellegzetes és gazdag tartományának költői értékeiről szeretne áttekintést kínálni népköltészetünk barátainak. E vállalkozással régi adósságot igyekszem törleszteni, hiszen a beavatott szakemberek fölöttébb szűk körén kívül a szélesebb olvasóközönségnek mostanáig nem volt lehetősége a csángó balladák együttes megismerésére. Ne feledjük: a csángó balladaköltészet szebbjeit kisebb-nagyobb számban eddig is olvashatták az érdeklődők. Gondoljunk azokra a szép kivitelű, szépirodalmi jellegű általános magyar balladaválogatásokra, antológiákra, amelyek az utóbbi évtizedekben egyre nagyobb számban közöltek csángó balladákat is, ezek azonban szétszórva, kellő hangsúly nélkül, némelykor szinte észrevétlenül rejtőztek a többi néprajzi táj balladái között, így az egységes áttekintésre nem adtak lehetőséget; az ilyen antológiák különben sem törekedhettek az összes csángó balladatípus bemutatására."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!