TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Erdély öröksége. Erdélyi emlékírók Erdélyről. IV. A fejedelem 1613-1629 [Reprint]

Erdély öröksége. Erdélyi emlékírók Erdélyről. IV. A fejedelem 1613-1629 [Reprint]

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Erdély Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

143 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630566900

tartalom:

Az önálló Erdélynek több fejedelme volt, mint évtizede, voltak köztük a fukarságig takarékos, jó gazdák és esztelenül pazarlók, kiábrándítóan józan, számító elmék és vesztükbe rohanó fantaszták, világraszóló győzelmeket arató hadvezérek és békés filozófusok, koruk színvonalán álló kiművelt emberfők és faragatlan tuskók, európai hírnevű államférfiak és szinte észrevétlenül jövő-menő szürke egyéniségek, mikor azonban különleges hangsúllyal ejtjük ki, hogy: "a fejedelem", minden erdélyi egyetlen egyre, Bethlen Gáborra gondol. A maga korában gyűlölet és bálványozás kereszttüzében állott, de sem barátai, sem ellenségei nem értették meg, sok tekintetben ma is rejtély, történészek szenvedélyes vitáinak kiapadhatatlan forrása. Csonka életműve nemzetünk történelmének a Mátyás királyé után legnagyobb és legtragikusabb torzója, kegyetlen figyelmeztetés önmegvalósításunk életölő korlátaira és örök biztatás a makacs továbbküzdésre; végleteiben is a legmagyarabb magyar sorsok egyike.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!