TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Erdélyben

: Erdélyben

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Erdély Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

161 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Lírai naplójegyzetek a magyar rádiós élményanyagából 1940 őszéről. Tán így lehetne ennek az időálló munkának a műfaji helyét kijelölni térben és időben. Csakhogy a név fémjelez: ez a "rádiós szakember" maga Cs. Szabó László, akkor már élvonalbeli kritikus, esszéista, publicista és kultúrhistorikus, aki szinte minden művében, minden művével vallja és vállalja európai magyarságát. Az akkor harmincöt éves férfi - országos hírnevű író - tizenhat esztendős kényszertávollét után találkozik újból szülőföldjével, annak történelmi levegőjével, embereivel, kik naggyá tették: élőkkel és holtakkal. A vallomás-napló nem politikai perirat, nem zsurnalisztikai szenzáció, hanem emlékidéző hősköltemény, az Ithakába való visszatérés szívdobogtató útirajza, bő forrású művelődéstörténeti esszé, szépírói riport, de torokszorítóan megható himnusza is a szülőföld szeretetének. Nem a világpolitikai nagy pillanat érdekli, hanem az, ami számára a legfontosabb erdélyi örökség: a másság toleranciája etnikumban, kultúrában, szellemben. Az, ami Erdélyt a legeurópaibb türelmi politika inkubátorává tette - és tán meg is tartja.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!