TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Erdélyi utakon. I. kötet. Nagyváradtól a Hargitáig

: Erdélyi utakon. I. kötet. Nagyváradtól a Hargitáig

Illusztrátor:

Kiadás:

h. n., 1988

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Erdély Fotózás, fotóalbum Útikönyv

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Élő, szép hagyomány

Terjedelem:

sztl., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630255071

tartalom:

"Hosszú évek sora telt el, mire kicsi gyermekkorom már álomképnek tűnő helyszínét, Esztelneket, módomban állt ismét felkeresni. Nemcsak a honvágy hajtott, hanem a kíváncsiság is, mit lehet abból ma meglelni, amit Orbán Balázs leírt és Malonyay lerajzolt? Ahogy mind beljebb mentünk búvárkodó hajlamú feleségemmel a Székelyföldre, úgy erősödött meg bennünk, hogy haza érkeztünk! Rokonaink száma megsokasodott, hisz minden jó székely rokonként viselkedett és nemcsak ők, hanem igen csekély kivétellel, a román nemzetiségűek is szívélyesen voltak segítségünkre. A kocsin lévő H betű sem volt akadály. Utunk során, látva, hogy miként fogy, kopik el minden, mi nemzeti múltunk látható emléke, szenvedélyes, tervszerű gyűjtésbe kezdtünk, és lencsevégre kaptuk, amit sikerült előcsalogatnunk. Tettük ezt esztendőről-esztendőre, utazásaink során. Itt, Magyarországon, a töröktől kezdve, minden zsarnok tudatosan pusztította emlékeinket. Ma már történelmi emlékeink zömét határainkon kívül találjuk meg. Ezekről nem elég hallani, hisz a látvány jobban erősíti a tudatot, tudatosan és akarva kell szeretni véreinket, lakjanak a világ bármely zugában. Szeretném, ha könyvem látványa segítene mindenkit abban, hogy ismerje és ápolja élő, szép hagyományainkat és becsülje nemzetünk múltját, csetlés-botlásaival, dicsőségével együtt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!