TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Erdélyi városképek

Erdélyi városképek

Szerkesztő:

Kiadás:

Pozsony, 1994

Kiadó:

Madách-Posonium

Kategóriák:

Erdély Helytörténet Művelődéstörténet Nemzetiségi kérdés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyarok világkönyvtára

Terjedelem:

269 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

8070892137

tartalom:

""Az erdélyi magyar városneveknek mitikus történelmi értelmük van: Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Brassó, Nagyenyed és a többi város neve történelmi és művelődéstörténeti asszociációkat kelt, a valóban egészséges magyar nemzeti tudat egyszerűen nem nélkülözheti azokat a történelmi ismereteket, amelyek e városnevekhez tapadnak. Ezek a városok ugyanis, éppúgy mint Buda, Pest, Esztergom, Székesfehérvár, Szeged, Debrecen, Pozsony, Kassa és a többi, a nemzeti történelemnek és művelődésnek minden idők számon tartandó alakítói és otthonadói voltak. Az erdélyi magyar városok múltját és jelenét ma is ismernünk kell, noha ezeknek a városoknak nagyobbik része mára már elveszítette magyar nemzeti jellegét. Az Erdélyi városképek olyan világról ad hírt, amelyet a történelem igaz, mára elsodort, de amelynek építészeti, kulturális emlékei ma is megtalálhatók, mint nemzeti kultúránk remélhetőleg megőrizhető építőkövei." (Pomogáts Béla)"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!