TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Gyulai Pál I-II. kötet

: Gyulai Pál I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1935

Kiadó:

Magyar Tudományos Akadémia

Kategóriák:

Erdély Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

602 p., 728 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A divatos életrajz-regények és regényes életrajzok hamis irodalmisága és tetszelgő beállításai közben szinte megnyugvás olyan életrajzi könyvet olvasni, amelynek szerzője közönség kegyétől, irodalmi divattól légmentesen elzárkózva mélyedt bele a multba s annak egy kimagasló alakjába, felkutatott róla minden felkutathatót, személyes szeretettel telik el iránta és csak a tényekre támaszkodva, a mondanivalójában biztos ember nyugalmával beszél róla. Papp Ferenc az ilyen konzervatív, megbízható és váltig hűséges életrajzírók típusához tartozik, akik az irodalomtudománynak nagyon hasznos szolgálatot tesznek, évek sorát töltik el egy-egy író életadatainak kiderítésével és pontos megállapításával, teljesen beleélik magukat egy-egy korba, szerzetesi önfegyelemmel, kolostori miniátoroknak az apró részletekben való gyönyörködésével és a kicsiny vonások, dátumok és események roppant tömegéből építenek fel újra egy rég szétomlott életet. Az ő világától elzárt, magános munkaszobájába nem férkőznek bele a mindenkori irodalmi élet hullámzásai és ízlés-változásai, szinte azonosítja magát azzal a korral, melyben hőse élt, átveszi levegőjét, csaknem azt lehet mondani, kiszakad a maga idejéből egy másik, elmúlt időbe. Szerencsés képesség, biztosítja az élet és a munka nyugalmát és értékét; nagy életrajz-írói erények és becsülésre méltó hibák származnak belőle..." Schöplinn Aladár, Nyugat

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!