TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Holló úr. Tizenkét kolozsvári történet

: Holló úr. Tizenkét kolozsvári történet

Kiadás:

Kolozsvár, 1997

Kiadó:

Erdélyi Szépmíves Céh

Kategóriák:

Erdély Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

272 p., 27 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9739762379

tartalom:

Melyik ​városnak ne volnának legendái? A városok úgy élnek emlékezetünkben, mint térben és időben egységes, mindamellett szakadatlanul változó alakulatok. Növekvő, kibomló, hervadó növények. Mint életre és lélekre szabott világok. Fokozottan érvényes ez talán az erdélyi emberre, városaira. A történelemben annyira kegyelt, mint amennyire fenyegetett Kolozsvárra pedig kiváltképpen. A kolozsvári ember, akár ott él, akár elszármazott városából, magában hordozza a Sétatér és a Király utca, a Házsongárd és az Óvár képét, hangulatát, igazát. Együtt élnek benne a lebontott házak az újakkal, az eltűnt hidak és az eltűnve is tovább élő utcanevek. Ötven-hatvan év képzeletben néha egyetlen perccé sűrűsödik össze.
Kolozsvári Papp László tizenkét történetet komponált szülővárosa legendáiból. Igaz és izgalmas, képzeletszőtte és vaskosan való mesében, novellában, elbeszélésben elevenednek meg a város lakói, iskolák és templomok, a felrobbantott Vashíd, a letarolt Kétvízköz, a Diána-fürdő és a Capitol mozi.
Egy asztaltársaság, a tanár úr, az ügyész úr, az újságíró úr, a doktor úr, társaik és élettársaik mesélik el, élik meg, szenvedik el örömmel ezeket a varázslatos históriákat, vagy oldódnak bennük. Krimikben, szerelmek emlékeiben és beteljesüléseiben, asszonyokban, lányokban. Az ember vesztes és nyertes harcában a múló idővel. 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!