TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
János Zsigmond királyi könyve 1569-1570

János Zsigmond királyi könyve 1569-1570

Szerző:

Kiadás:

Kolozsvár, 2003

Kiadó:

Erdélyi Múzeum-Egyesület

Kategóriák:

Erdély Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Erdélyi történelmi adatok

Terjedelem:

224 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9738231302

tartalom:

"- Habent sua fata - tartotta az ókori latin szólásmondás. Az Erdélyi Történelmi Adatok rövidesen másfél évszázados múltja szintén bizonyítja, hogy a könyveknek általában végzetszerűen meghatározott, sajátos sorsuk van. Kiadványunkat Mikó Imre 1855-ben indította útjára, de csak 1862-ig szolgálta az erdélyi magyar forrásközlést, mert annak szakembereit, főként a kiegyezést követően, nagyobb lehetőségeivel a magyar főváros vonzotta magához. 1944-ben újraindult a kiadvány, de alig kezdte el kiszabott feladatát, magát az Erdélyi Múzeum Egyesületet is maga alá temette az erőszakos politikai-társadalmi átalakítás. Több évtizedes tetszhalál után ugyan 1993-ban az Erdélyi Történelmi Adatok újból feléledt, de valójában csak most, az erdélyi Királyi Könyvek közlésének elindításával került oda, hogy - reményeink szerint - folyamatosan elláthassa 1942 óta kiszabott feladatait. Azt, hogy az erdélyi magyar forrásközlés korszerűsítésének úttörője legyen"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!