TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Köderdő mellől

: Köderdő mellől

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Stádium Sajtóvállalat Rt.

Kategóriák:

Erdély Hajózás Magyar irodalom Második világháború Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Nemzeti Könyvtár

Terjedelem:

64 p., ill.

Kötésmód:

fűzött

tartalom:

Antal Áron Köderdő mellől című könyvének joggal lehet nagy sikere, mert elbeszéléseiben közismert történelmi témák is megelevenednek. A pásztorbükki leány című elbeszélése Báthori András meggyilkolásának történetét dolgozza fel. Ugyancsak a könyv egyik kimagasló írása A pünkösdi lélek című elbeszélés, amely ma is elevenen hat. "Antal Áron (Csíkdánfalva, 1881. okt. 20.- Csíktapolca, 1966. ápr. 28.): tanár, történetíró, író. - A középisk-t Csíksomlyón, az egy-et Bpen és Kolozsvárt végezte, ahol 1908: m-lat. szakos tanári okl-et szerzett. 1907: Székelyudvarhelyt h. tanár, 1908: Csíksomlyón, 1920: Brassóban, Kézdivásárhelyen, Csíkszeredán tanár. Földolgozta a moldvai csángó-magyar egyhközs-eket meglátogató Imets Fülöp Jákó örökségét, tanulm-okat közölt Csík vm. múltjáról. Elb-eiben népmesei alakok szerepelnek, ~nál jelent meg először a székely Úz Bence, akiről Nyírő József nagyhatású regényalakját mintázta. Az Erdélyi Katolikus Akadémia tagja." Katolikus Lexikon

leírás:

Vargha Ferenc tanulmányával: A magyar hajózás újjászületése. A borító elválik a könyvtesttől.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!