TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Kolozsvár

: Kolozsvár

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Polygon Kiadó

Kategóriák:

Erdély Fotózás, fotóalbum Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Transylvania képeskönyvek

Terjedelem:

158 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630271842

tartalom:

"Könyvünk Kolozsvár egykori és ami szépségeinek krónikája, felidéző-révedező képeskönyve. Kelemen Lajos várostörténete közel hozza az akkori város képét, azt, amely mára jórészt eltűnt, múzeumokkal, emléktáblákkal együtt. Az egyszer volt, hol nem volt kincsek városát, a ködfátyol lepte tündérvilágot. Szóljon ez a könyv azokhoz, akik csak előítéletek nélkül képesek szeretni ódon falait, szűk, zegzugos belvárosi utcáit, a változó időkkel dacoló jellemét. Keménykalapok, krinolinok és régi cégérek között résnyire felvillan a múlt. Szobrot avatnak. A város főterét ellepi az ünneplő tömeg. 1902 októberét írják, az ország érdeklődése egy pár napig Kolozsvárra irányul. Zászlók, virágok és díszbeszédek középpontjában ott áll a mű és az alkotó: Fadrusz János Mátyás király lovasszobra - a város közel ezeréves kultúrtörténetének kőben-fémben való megfogalmazása - ekkor vált Kolozsvár szimbólumává. És egy korszakévá, mely ezzel lezárult. Fél emberöltő múltán, világzengések után született meg lelkünkben, egyre növekedve, az elveszett Kolozsvár."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!