TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Magyarok utcája

: Magyarok utcája

Kiadás:

Kolozsvár, 1995

Kiadó:

Erdélyi Múzeum-Egyesület

Kategóriák:

Erdély Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Erdélyi Tudományos Füzetek

Terjedelem:

188 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9739694659

tartalom:

"Bel- és Külmagyar utca... Kossuth Lajos utca... Calea Maresa1 Foch... Kossuth Lajos utca... Lenin út... Bulevardul 22. Decembrie 1989... Bulevardul 21. Decembrie 1989... Ugyanaz az utca és mennyi név - utcanevekben egész történelem. Pedig mindössze ötnegyed századot fog át a szerző Kolozsvár egyetlen utcájának történetéből. Fő forrása a város 1868-69 óta vezetett telekkönyve, ennek adatait dolgozza fel, házról házra: az ingatlanok tulajdonosait vonultatva fel, ahogy a telekkönyvi lapon követik egymást. Adatainak különleges település- és családtörténeti értékén túl jelentősége, hogy azt az utat is illusztrálják, ahogyan a szász-magyar város a múlt század második felében elmagyarosodott, majd a közelmúltunkban végbement mesterséges beavatkozás nyomán túlsúlyba került benne a román elem."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!