TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Menj ki én lelkem a testből

: Menj ki én lelkem a testből

Kiadás:

Csíkszereda, 1995

Kiadó:

Pallas-Akadémia Kiadó

Kategóriák:

Erdély Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

284 p., 9 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9739670202

tartalom:

A halál utáni életről, a túlvilágról értekezni a lehetetlenség tudománya, hiszen onnan még nem tért meg utazó, aki szemtanúként mindent elmeséljen. Talán ezért olyan érdekesek az ezzel foglalkozó könyvek, vagy az idegenek előtt szemérmesen elhallgatott, majdnem-titok népszokások. Balázs Lajos (Bukarest, 1939-) Csíkszeredában élő irodalomtanár, a néprajztudomány doktora; a Hargita megyei Csíkszentdomokoson végzett mintegy húsz év kutató- és gyűjtőmunkája eredményeként a születés, a párválasztás és a halál hármas szokáskörének három kötetre tervezett anyagából megjelent a Párválasztás és lakodalom Csíkszentdomokoson és a Menj ki lelkem a testemből című monográfia. Ez utóbbi székely halottaskönyv a magyar folklórirodalomban páratlan különlegessége és a szokások, hiedelmek kimerítő leírása folytán méltán állhat a nagy világvallások híres halottaskönyvei mellett ugyanakkor szakmai értéke a legjobb magyar néprajzi gyűjtések rangjára emeli. (Kozma Mária)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!