TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Naplótöredék (1835 - 1836)

: Naplótöredék (1835 - 1836)

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Erdély Magyar irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Gondolkodó Magyarok

Terjedelem:

85 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632716590

tartalom:

Egy kolozsvári székely nemes 1830-ban pénzzé teszi szerény örökségét, s útnak indul az óceánon túlra. Másfél esztendei bolyongás után hazatérve enged barátai unszolásának, és sajtó alá rendezi útinaplóját. Az Utazás Észak-Amerikában a reformkor egyik legnagyobb könyvsikere lesz: egy esztendő alatt kétszer kiadják, szerzőjét levelező tagjává választja az Akadémia, jutalmakat és emlékserlegeket kap, a korszak leghíresebb politikusai sietnek gratulálni neki. A szerzőt azonban - aki időközben ismét elfoglalta szerény írnoki állását Kolozsvárott - feszélyezi a zajos siker. Miközben az ország közvéleménye európai útirajzának kiadását sürgeti, Bölöni egészen másfajta munkára vállalkozik: kegyetlenül őszinte naplóba kezd, hogy, mint írja, "ezután életemnek nevezetesebb történeteit feljegyezzem, s tetteim, érzelmeim és történeteimből oly tárt gyűjtsek, hol az engemet érdeklő múltat - legyen az jó vagy rossz - mint tükörben, még egyszer megpillanthassam".

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!