TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Régi erdélyi skólák. Barangolások térben és időben

: Régi erdélyi skólák. Barangolások térben és időben

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Erdély

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

414 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631822907

tartalom:

Ha a szellemi Erdélyt keresem, századokkal dacoló megtartó erejével, az iskolák kapuján kell -ténylegesen vagy gondolatban - benyitnom. Ha érteni akarom egy-egy jeles erdélyi tudós, író, közéleti ember lelki valóját, tartását, hitét - az iskoláját kell megismernem. Mondd az iskoládat, s megmondom, ki vagy! A jó iskola nem mossa el az egyéniségeket, hanem éppenséggel kibontakoztatja őket, miközben rájuk nyomja a maga sajátos közösségi jegyeit. Tudás, szorgalom, helytállás az iskolákban serken fel, teljesedik ki, érlelődik későbbi művekké. A kudarcokért, bukásokért, csüggedésekért vagy netán árulásokért is az iskolákat, még inkább azok hiányát okolhatjuk. "Mert az iskolára olyani nagy szükség van, és olyan sokféle a haszon, mely az iskolából származik, hogy vaknak, sót érzéketlennek kell lennie annak, aki ezt magától föl nem forr a, be nem látja." Apáczai Csere János, az egyik legnagyobb magyar pedagógus érvelt ilyenképpen az iskolák fölöttébb szükséges voltáról.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!