TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Székelyek, góbék, mócok

: Székelyek, góbék, mócok

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Pátria Könyvek

Kategóriák:

Erdély Művelődéstörténet Humor Adoma, aforizma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

110 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630279819

tartalom:

˝A székelyek, a góbék humorát, a szójátékok, furfangok, évődések sírva nevettető világát már több mint 100 éve tartja számon a magyar irodalom és közvélemény. Honnan ered ez? Nem homályos faji sajátság, ilyesféle aligha akadhat itt Kelet-közép Európában, hanem mint minden szellemi hagyományt, ezt is a nép formálta ki: a székelyek a magyarországi parasztokénál szabadabb és szorosabb közösségi élete és a szépnek, a játéknak és költészetnek köztük lévő magasabb rangja, megbecsülése. Mert amelyik nép a humorjátékos paripáját meg tudja ülni, az az élet megpróbáltatásait könnyebben elviseli. Megpróbáltatásból pedig bőven kapott az évszázadok során - napjainkig. Ez ad fölényes nyugalmat, derűt a nehéznek ígérkező jövendőre is. Tanulhatunk tőlük. dr. Andrásfalvy Bertalan lektori véleményéből˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!