TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Utazás a végeken

: Utazás a végeken

Kiadás:

h. n., 2011

Kiadó:

Scolar Kiadó

Kategóriák:

Erdély Nemzetiségi kérdés Útleírás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

275 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789632442730

tartalom:

"Túraköröket, mozgalmakat teremtette számos kiadást megért, ám mára elérhetetlenné vált könyvsiker, és kiharcolta azt, amivel kiáltványok, publicisztikák, politikai kísérletek sora vallott kudarcot: "megfertőzte" a közgondolkodást a magyar szórvány fogalmával. A Külső magyarok úttörő riporteri, útikönyv- és esszéírói vállalkozása nem tett kevesebbet, mint visszarajzolta a XX. század végi térképeinkről leradírozott Dél-Erdélyt, Máramarost, Csángóországot, Szepességet vagy éppen a távoli kárpátaljai magyar szigeteket mint lehetséges (idő)utazási célpontokat. Olyan tereket és időket mutatva be a hajdani magyar világból, amelyek történelmünk ciklikus nagytakarításaiban (vagy pusztán lustaságból) egyszerűen elvesztek. Egyszersmind felvillantotta azokat az alkonyodó kisbirodalmakat, amelyek határait birkahodálynak használt templomok, utolsó szálig kihaló gyülekezetek, eltulajdonított festők és festmények, kastélyaiból-váraiból kiebrudalt arisztokrácia, szemétdombbal fedett tömegsírok és elátkozott honfoglalási-nyelvészeti viták jelölnek ki. A bűntudatos emlékű 2004. decemberi népszavazás után bombaként robbant ez a híradás a végekről: a Kárpát-medencei magyarság elbizonytalanodó létéről. A most javítva, bővítve, a szónál sokszor beszédesebb fotókkal gazdagon illusztrálva megjelentetett kiadvány nemrégiben napvilágot látott "folytatásával", a Trianoni menyecskével együtt - teljes körképet ad a harmadik évezred szórványmagyarságának és a "tömb-magyarságnak" esélyeiről..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!