MEZŐGAZDASÁG / Erdészet kategória termékei
Erdészeti, vadászati, faipari lexikon

Erdészeti, vadászati, faipari lexikon

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Erdészet Lexikon Vadászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

731 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"Az Erdészet-Vadászati-Faipari Lexikon a termőhelyi alapoktól, a talajtól, az éghajlati tényezőtől s az erdőgazdálkodás alapmunkálataiból (maggazdálkodás, csemetetermelés stb.) kiindulva foglalja össze az erdőhasználati ismereteket, különös tekintettel a vadászati alapfogalmakra, s ugyanakkor az erdő főtermékét, a fát elkíséri a mechanikai és vegyi feldolgozás útján a készáruig, a bútorokig, a papírgyártásig s a falepárlás, facukrosítás végtermékéig. Munkánk irányvonalát tehát meghatározta részben az, hogy egyetlen kötetben ilyen szerteágazó ismeretanyagot kívántunk egybefoglalni, részben pedig az a szempont, hogy lexikonunk messzemenően gyakorlatias legyen. Tehát nemcsak a kutató számára akartunk segítséget adni, hanem elsősorban az erdészeti és faipari termelésben dolgozó szakemberek ismeretbővítésének szükségleteihez igazodtunk. Az anyag feldolgozásának lehető teljessége és az egyes címszavak megírásának terjedelme tekintetében így arra az álláspontra helyezkedtünk, hogy különösen azt biztosítsuk az egyes szakterületek szakemberei számára, hogy a munkakörükkel szomszédos, vagy azt kiegészítő munkaterületek problémáiról és alapvető fogalmairól kapjanak minél teljesebb képet. A tudományos kutatás és a kivitelező gyakorlat ma már olyan mértékben specializálódott, hogy az egyes szakterületek művelői csak nagyjából ismerhetik a rokon ágazatokat. Természetesen törekedtünk arra is, hogy az egyes szakterületeken is többet adjunk - különösen mindabból, ami előremutat és szakmailag újat jelenthet -, amit azon a szakterületen dolgozó átlagosan ismer."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!