MEZŐGAZDASÁG / Erdészet kategória termékei
Faanyagismerettan

: Faanyagismerettan

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Erdészet Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

381 p.

Kötésmód:

nyl

ISBN:

9632300424

tartalom:

A fa - kedvező műszaki tulajdonságai következtében - a legfontosabb nyersanyagok egyike. Alkalmasságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az utóbbi évtizedekben az iparilag hasznosítható fafajokból a fogyasztás nagymértékben növekedett, felhasználási területe pedig állandóan szélesedik. Napjainkban szinte alig találunk olyan iparágat, ahol ne folyna fafeldolgozó tevékenység. A fát azonban számos esetben nem a tulajdonságainak leginkább megfelelő célra használják. Ennek oka - az esetek többségében - a szakmai ismeretek hiánya, következménye pedig a felhasználás gazdaságosságát veszélyezteti. A gazdaságosság céljából ismernünk kell a felhasználási terület sajátosságait és a fa tulajdonságait. Példaként felhozható, hogy a legtöbb faanyagot felhasználó építőiparban általában a fa szilárdsági értékeit tekintik elsődlegesnek, holott számos esetben - főleg a magas- és mélyépítésben - a fa természetes tartóssága legalább annyira fontos. Felhasználáskor mindenképp számolnunk kell a fa inhomogén felépítésével, a különböző szöveti, alaki és színhibákkal, valamint a higroszkópos tulajdonságokból adódó méretváltozásokkal. Máskor a fa rugalmassági, esetleg keménységi stb. értékei alapján határozható meg a legcélszerűbb felhasználási terület. Noha a fa tulajdonságainak széles körű ismerete - mint az a felhozott példából is érzékelhető - a faanyaggal való gazdálkodás egyik alapvető feltétele, hazai szakirodalmunkban e tárgykörből alig található könnyen áttekinthető, összefogó mű. E hiány mielőbbi pótlása indokolja a Faanyagismerettan című könyv megjelentetését.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!