MEZŐGAZDASÁG / Erdészet kategória termékei
Munka az erdőn, hobbi a ház körül. A motorfűrészes munka

: Munka az erdőn, hobbi a ház körül. A motorfűrészes munka

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Erdészet Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

258 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632320719

tartalom:

˝A fa kivágása az ember egyik ősi tevékenysége. Hosszú időn keresztül a balta volt a fakitermelés egyetlen eszköze. A fémek megismerése révén azonban új lehetőség tárult föl: a balta mellett a fűrész jelentette az alapvető termelési eszközt. Ezekhez az ember saját izomerejét használta fel. A második világháborút követő években jelentek meg a motorfűrészek. A fejlődés következő lépcsőjeként a fakitermelésben megjelentek az egyszerre több munkaműveletet is végző kombájnok. A műszaki fejlesztést vizsgálók közül nagyon sokan úgy tekintették ezt a jelenséget, hogy ezzel lezárult a motorfűrész használata az erdőben. Időközben azonban az energia- és alapanyagárak nőttek, ezáltal viszont jelentősen csökkent a nagy gépek elterjedésének üteme. Ismét előtérbe került a motorfűrész használata. Napjainkban is több ezer különféle típusú fűrész kerül az üzletekbe, az erdőgazdaságokba és a mezőgazdaságba. A motorfűrész szerkezeti részeit, működését és felépítését olyan részletességgel ismerjük meg e könyvből, hogy elvégezhetjük a karbantartási munkákat, sőt kijavíthatjuk az üzem közben adódó hibákat is. A könyvből könnyen elsajátíthatja az olvasó a fa döntésének, gallyazásának és darabolásának munkamódszereit és munkavédelmi előírásait.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!