ANTIK-VARIA / Erotika kategória termékei
A modern asszony breviáriuma

A modern asszony breviáriuma

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Erotika Magyar irodalom Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

140 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A Wohl-nővérek: Janka (1846-1901) és Stephanie (1848-1889) kitüntetett szerepet töltöttek be a 19. század harmadik harmadának budapesti társaséletében. Kiváló társadalmi kapcsolatokkal rendelkeztek, barátaik és közeli ismerőseik legtöbbje a származási és szellemi elit ismert képviselője volt, irodalmi-közírói munkásságuk, széleskörű, nyugat-európai színvonalú műveltségük pedig megbecsülést szerzett számukra a nagyközönség előtt is. A szakirodalom, a kortársak, sőt maguk a szervezők is egyenesen "Wohl-szalonról" beszélnek, bár levelezésükből kiderül, hogy az összejövetelek gyakorisága és jellege változatos képet mutatott: időnként nagyszabású rendezvények, máskor csak baráti beszélgetések zajlottak a két nővér Nádor utcai lakásában. Származásukat tekintve nem tartoztak az előkelő világhoz. Zsidó eredetű családban születtek, apjuk orvos (vagy csak honvéd felcser) volt, anyjuk Brunszvik Teréz barátnője, "művelt, öntudatos asszony", aki lányait már az evangélikus hitben nevelte. Janka tizenöt évesen, 1861-ben adta közre első verseskötetét, amelynek kiadását Jókai Mór segítette, s már ekkor baráti kapcsolatot ápolt Arany Jánossal (és közben talán titkon szerelmes volt a költőbe).

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!