ANTIK-VARIA / Erotika kategória termékei
Mé piros a gólya csőre? Erotikus és obszcén népmesék a Délvidéken

: Mé piros a gólya csőre? Erotikus és obszcén népmesék a Délvidéken

Kiadás:

Budapest, 2007

Kiadó:

Timp Kiadó

Kategóriák:

Erotika Népköltészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

1072 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639614327

tartalom:

"Az Olvasó már az első néhány mese olvasásakor rájöhet arra, hogy e könyv anyagának egy része nem ismeretlen számára. Élete különböző szakaszaiban, búvó gyerekkora rejtett odafigyeléseikor félfüllel elkapott töredékekben, fantáziamozgató teljességükben, avagy viccé zsugorított alakban e történetekből jónéhánnyal valahol már találkozott. Sok közülük nemcsak területi értelemben ismert az arab pusztáktól meg az orosz falvaktól eddig ismeretlen nyugat-európai határokig, hanem használati gyakoriságukat, változataik számát tekintve is, ha tán nem is mindenfelé egyformán. A tudatos felfigyelés s a megismerés késedelme lenne a csodálnivaló, ha nem tudnánk, hogy ez csak a mesterséges visszaszorítottság a hivatalos kultúra alá, a "szubkultúra" szféráiba való száműzetés, és nem a nehezen gyűjthetőség eredménye. (De így volt ez a népdalokkal is évszázadokon keresztül, sőt, a meggondolások is azonosak voltak.) A nép számára az erotika a beszéd tárgya volt. Amit érzett, látott vagy látni vélt, elmondta. De miért is félt volna? Pedig évszázadokon át intette, szorította, büntette az "illetékes". Azt mondják, vannak törzsek, amelyek ördög jelentésű szavukat elfelejtették, s csak körülírva tudják kifejteni. Nyilván a szó mágikus hatásától való félelmükben: "ha nevén szólítod, megjelenik!" ("Nem kéne a legyet úgy híni, hogy légy! Hanem hogy pusztújka! Így mindég több 1esz!" - okítottak gyerekkorom szállási parasztjai.) Vajon pogány hitvilágunk idéző, igéző, varázsló és egyéb szertartásainak hány szava ment veszendőbe a mélyen beágyazott ősi hitnek minden gyökerét, írmagját is irtani akaró évszázadok uralkodó szellemében? Pedig ha alaposan megfontoljuk, az obszcén szavaink kiirtását célzó minden igyekezet és rendszabály alaptalan, értelmetlen és érvénytelen volt, és maradt ma is. Mondhatnánk: ez a kultúránk érintetlen. A népben."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!