ANTIK-VARIA / Erotika kategória termékei
Lőwy Árpád válogatott művei

: Lőwy Árpád válogatott művei

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Anno Kiadó

Kategóriák:

Erotika Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

352 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633753171

tartalom:

˝Kétségtelen, hogy a 17-18 századi vágáns költészet, vagabundus énekek Lőwy előképei, azonban nem valószínű, hogy tudatosan ilyen távoli forrásokból merített volna. Az azonban tény, hogy Hazafi Veray László vándorpoéta iszonyatos kecske- és kínrímeit jól ismerhette Lőwy, a ˝Megrovási kalandok" pökhendi és rosszindulatú személyeskedése helyett azonban az alpári, de szatirikus-ironizáló hangot választja. Kétségtelen, hogy ő az újabbkori obszcén költészet atyja, hatását nehezen lehetne röviden összefoglalni, nem is kísérletezem ezzel, csak egyetlen költőre utalok. Leghívebb újabbkori tanítványa minden bizonnyal Berda József, akinek kéziratban maradt (s csak nemrég megjelentetett) penetráns és obszcén versei, ugyan más hangütéssel és a lírai minőség jóval magasabb fokán, de Lőwy Mestert idézik, bizonyítva fűzfapoétikájának halhatatlanságát. (Urbán László) ˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!