MŰVÉSZET / Esztétika kategória termékei
A bizánci esztétika

: A bizánci esztétika

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Esztétika Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

233 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632820584

tartalom:

˝Napjainkban világszerte egyre többen érdeklődnek a bizánci művészet, irodalom, esztétika és filozófia iránt, felismerve benne a középkori európai kultúra és gondolkodás egyik alapvető forrását. Különösen jelentős a szovjet bizantinológia, amely joggal kutatja és találja meg az ősi Oroszország művelődésének egyik alapját a bizánci esztétikában. Viktor Bicskov, a jeles Bizánc-kutató, méltán elismert könyvében ennek a sokat vitatott, teljességében máig sem feltárt problémakörnek a legmélyére ás. A könyv témakörei: Az esztétikum a bizánci világfelfogás rendszerében; A szépség és a szép módosulásai; Kép és szimbólum; A kánon mint a bizánci esztétika kategóriája. A hatalmas ismeretanyagra felépülő, következtetéseiben sokszor újszerű monográfia nélkülözhetetlen olvasmány mindazok számára, akiket érdekel az esztétika, a művészet, a bizánci és - nem utolsósorban - az óorosz kultúra.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!