MŰVÉSZET / Esztétika kategória termékei
A művészi visszatükrözés szerkezete. A művészet ismeretelméleti kérdései Christopher Caudwell és Lukács György esztétikájában

: A művészi visszatükrözés szerkezete. A művészet ismeretelméleti kérdései Christopher Caudwell és Lukács György esztétikájában

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

179 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630527073

tartalom:

Caudell műve az Illúzió és valóság és Lukács György esztétikai főműve, Az esztétikum sajátossága között tetemesnek látszik a különbség. A tüzetes kategóriavizsgálat azonban azt bizonyítja, hogy Caudell és Lukács végső fokon azonos kategóriaszerkezetekben gondolták el a művészi alkotás ismeretelméleti kérdéseinek megoldását. a különböző visszatükrözés- és kommunikációszerkezetek összekeverése hosszú időn át akadályozta a sematikus „képelméletek” és az ismeretelméleti és művészi formákat vulgarizáló „realizmuselméletek” leküzdését. Az elemzés tanúsága szerint a művészi alkotás ismeretelméleti problémáját az öntudatszerű visszatükrözés lukácsi elmélete oldja meg.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!