MŰVÉSZET / Esztétika kategória termékei
Anti-esztétika. Séták a művészetfilozófiák labirintusában

: Anti-esztétika. Séták a művészetfilozófiák labirintusában

Kiadás:

Budapest, 1992

Kategóriák:

Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Alternatívák

Terjedelem:

261 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637977449

tartalom:

"Az esztétikák legtöbbször akkor siklottak ki, amikor válaszaikat összefüggő rendszerbe akarták foglalni. A 20. század azután bebizonyította, hogy ez a kirakójáték reménytelen vállalkozás: valami mindig ki fog maradni, nincs tökéletesen "passzoló" rendszer, mert mindig akadnak fogalmilag leírhatatlan, csak megközelíthető jelenségek is. És ráadásul épp ezek teszik izgalmassá a művészeteket. A mindent megmagyarázni akaró elmélet ezért önmaga alatt vágja a fát: ha vállalkozása sikerülne, egy unalmas világ térképét rajzolná meg. A nyitott kérdések mindig többet jelentettek a gondolkozás számára, mint a zárt válaszok. Számomra az anti-esztétika, mint címszó, nem jelenti a művészetértelmezés teljes felszámolását. Bizonyos teoretikus maradványok védelmezése számomra is kikerülhetetlen: a posztmodern látásmód békés relativizmusa ugyan felszabadító hatású, mégsem célom a vele járó teljes dekonstrukció: maradnia kell valami fogódzónak a művekről való beszéd számára. De hát mi az, amiről azt mondhatjuk, hogy megmarad? Erre próbálok választ keresni, olykor kérdőjelek közé tett fogalmi kísérleteimmel.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!