MŰVÉSZET / Esztétika kategória termékei
Teremtő értékelés

: Teremtő értékelés

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

561 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631401677

tartalom:

"Baránszky-Sób László már a harmincas évek végén neves esztétának számított; ahhoz a fiatal társasághoz tartozott, amelyik a hazai esztétikai gondolkodást arra a szintre igyekezett emelni, ahol a kortárs magyar irodalom kiemelkedő eredményei állottak. Ezt a szándékot számos esszével, műelemzéssel és kritikai dolgozattal valósította meg Baránszky-Jób László; csupa olyan munkával, amelyik jelentős értékekkel gazdagította esszéirodalmunkat. Bizonyítja ezt Élmény és gondolat című könyve is, melyben a teljes oeuvre egyik részét, illetve egyik felét adta közre néhány évvel ezelőtt. És ugyanezt bizonyítja a Teremtő értékelés is meglepően érzékeny ízlés- és szemléletvilágával, eredeti elgondolásaival és nem utolsósorban eleven, fiatalos érdeklődésével, mondhatni: energikus ráérzéseivel nemcsak a korábbi évtizedek, hanem a jelen irodalmára, annak kérdésköreire, reprezentatív alkotóira is, mint amilyen például Illyés Gyula, Juhász Ferenc, Kormos István, Szilágyi Domokos - a komplex átélést és megértést formálva meg elemzéseiben."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!