SZÉPIRODALOM / Fantasztikus irodalom kategória termékei
Tudatalatti megálló

: Tudatalatti megálló

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Holnap Kiadó

Kategóriák:

Fantasztikus irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

203 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633450160

tartalom:

"A fantasztikus elbeszélés hőse élet és halál mezsgyéjén áll: elgázolta egy teherautó, s pillanatokon belül meg fog halni. Ő azonban ezt a néhány pillanatot viszontagságok és kalandok soraként éli át, ismeretlen helyen, föld alatti városban találja magát, ahonnét megpróbál visszatérni - nem is emlékszik már, hová. És ahelyett, hogy kiszabadulna, mind mélyebb és mélyebb rétegeibe jut a különös figuráktól hemzsegő, baljós metropolisznak. Azt hihetőnk, hogy valamilyen történelem utáni pokoljárásnak vagyunk tanúi: sorsdöntő küzdelem folyik Prodicus és a zsarnoki, ugyanakkor esendő Hudingulf között. Prodicustól remélhető a bölcsesség és az útmutatás, ám Hudingulf kezében van a hatalom, és a végzet, neki kell diadalmaskodnia, ezzel azonban önmagát is arra ítéli, hogy feloldódjék hőse, D. J. megtudja, hogy Prodicustól kell útmutatást kérnie, a bölcset koholt vádak alapján perbe fogják, s D. J. már a kivégzésről is lekésik. Csakhogy a felejtés fülledt és homályos labirintusában váratlanul mégiscsak felbukkannak az emlékezés törmelékei. A történelemtől megfosztott világtérben vagy még (vagy már) nem létező Legújabb Kor emléknyomai (vagy jósjelei?) válnak láthatóvá. Így arra, ami a sorsok esetlenségének, sőt hiányának látszott, végül rávetül a tragédia fénye. A lélek nem kényszeríthető visszafordulásra, továbbindul, a test ottmarad a kerék alatt, és lehetséges, hogy a tudatalatti megálló csupán az eszmélet egyik tévedése volt. Éppen a tévedés miatt nevezhette fantasztikusnak ezt az elbeszélést a szerző: korszakunkban a fantázia leginkább a tévedéseket népesíti be."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!