TÖRTÉNELEM / Felvidék kategória termékei
A csehszlovákiai magyar irodalom 1945-1980

: A csehszlovákiai magyar irodalom 1945-1980

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Felvidék Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

443 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963052905x

tartalom:

"Görömbei András műve rendkívüli jelentőségű: hazai irodalomtörténészeink közül elsőként dolgozta fel tudományos igénnyel egy nemzetiségi magyar irodalom egész korszakát. Pályaképek sorozatával mutatja be a csehszlovákiai magyarság történelmét és irodalmát. Tudományos megalapozottsággal, a magyar és a világirodalom egészében gondolkodva elemzi Fábry Zoltán, Dobos László, Duba Gyula, Tőzsér Árpád, Cslényi László, Zs. Nagy Lajos életművét; a fiatalok közül Varga Imre, Tóth László bontakozó tehetségét méltatja különös figyelemre, de képet rajzol a csehszlovákiai magyar irodalom kritikusairól, irodalomtörténészeiről is, mindenekelőtt Turczel Lajosról és Koncsol Lászlóról. E hézagpótló munka munka jelentősége túlnő az irodalomtörténeten: a nemzeti és nemzetiségi önismeret elmélyítéséhez járul hozzá."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!