TÖRTÉNELEM / Felvidék kategória termékei
Az ősi Szepesség

: Az ősi Szepesség

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.

Kategóriák:

Felvidék Magyar történelem Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

306 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A Szepesség említésére megdobban a magyar szív. Századokat éltünk át testvéri szeretetben a szepességi németséggel és századokon keresztül a kölcsönös megértés volt ennek az összetartásnak éltető lelke. Mi kíméltük és tiszteltük szepességi testvéreink nyelvét és sajátos kulturáját, ők pedig lelkük egész melegével ragaszkodtak ahhoz a magyar hazához, a mi közös hazánkhoz, melynek ők épp oly odaadó, hű és áldozatkész polgárai voltak, mint a tőzsgyökeres magyarok. Még csak félreértések sem fordultak elő közöttünk, kölcsönösen kicseréltük szellemi és kulturális javainkat s veszedelem idejében mindenkor együtt tartottunk. Majd ránk zúdult a véres világháború, melyben Magyarország vesztett legtöbbet, noha közismert történelmi okmányok állapítják meg, hogy Magyarországnak semmi része nem volt a világháború előidézésében. És mégis ellenségeink a világháború felidézésének bűncselekményével vádoltak meg bennünket és ennek a történelmi hazugságnak nevében szakították el és kényszerítették idegen uralom alá az ezeréves Magyarország területének és népességének kétharmad részét. Ennek nevében fosztottak meg bennünket természeti kincseink javától és ezer év fáradságos munkájával összegyűjtött kulturális javaink jelentékeny részé tői Hóhérmunka volt ezt a Kárpátoktól az Adriáig terjedő, magától a Teremtőtől is egységesnek alkotott ezer éves hazát oktalanul, értelmetlenül, igazságtalanul és brutálisan darabokra szaggatni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!