TÖRTÉNELEM / Felvidék kategória termékei
Nagy-Magyarországból Kis-Magyarországba

: Nagy-Magyarországból Kis-Magyarországba

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1927

Kiadó:

Magyar Nemzeti Szövetség

Kategóriák:

Felvidék Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

280 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Magyaroszág gyászos összeomlását följegyzi a történelem, de sok százezer magyar családnak szívtépő szenvedéseit, amelyeket az ország romlása vont maga után, a történelem nem fogja följegyezni, az utókor elfelejti. Pedig az utókor számára is nagy tanulság van azokban a kis tragédiákban, amelyeket az egyes családok szenvedtek át, amikor hazánk kétharmadrészét idegen megszállók erőszakkal hajtották fegyvereik hatalma alá. Mikor megszűnt az ősi jog és a szentesített törvény uralma, megszűnt az élet és vagyon biztonsága, megszűnt a magyar alkotmány által védett hagyományos szabadság, börtönbe vagy hóhér kezére jutottak, vagy mindenüktől megfosztva földönfutókká lettek nemzetünk legjobbjai csak azért, mert hívek voltak hazájukhoz, mert ragaszkodtak apáiktól öröklött szent hagyományaikhoz, csak azért, mert magyarok voltak és magyarok akartak maradni. Az egyeseknek ezekből a megrázó tragédiáiból tanulhatja meg az utókor azt, hogy a haza ügyével szemben az egyéni önzés nemcsak erkölcsileg megvetendő és utálatos, hanem még az egyéni érdek szempontjából is esztelenség, mert az ország összeomlása fiainak százezreit dönti romlásba, végső pusztulásba. A szerencsétlen ország fiai sem kerülhetik el a szerencsétlenséget. Ha az ország elveszti függetlenségét, szabadságát, polgárai szolgákká lesznek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!