TÖRTÉNELEM / Felvidék kategória termékei
Udvard nevezetességei

: Udvard nevezetességei

Kiadás:

Pozsony, 1994

Kiadó:

Madách-Posonium

Kategóriák:

Felvidék Helytörténet Művelődéstörténet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

172 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

8070892218

tartalom:

˝Az Udvard múltját ismertető munkám után szeretném megismertetni az olvasóval mindazt, ami Udvardra jellemző, és még fennmaradt. Ide tartozik Udvard földrajzi helyzete és éghajlata, a lakosság összetétele és gazdasági tevékenysége, az egykoron igen gazdag növény- és állatvilág, amely sajnos már elég hiányos. Az udvardi ásatások bizonyítják, hogy a község területe ősidőktől fogva lakott volt. Községünk a múltban városi rangot kapott, és évszázadokon át az Udvardi járás székhelye volt. Igen híres volt egykor az udvardi szőlészet... Szó esik a könyvben az egykori udvardi nemesi családokról is. Külön fejezet foglalkozik az udvardi templomokkal, temetőkkel, kápolnákkal és a híres udvardi Kálváriával. Végül terjedelmes fejezet ismerteti a még fennmaradt vagy feljegyzett udvardi hagyományokat és népszokásokat.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!