TÖRTÉNELEM / Felvidék kategória termékei
Volt egyszer egy Felvidék

: Volt egyszer egy Felvidék

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Felvidék Magyar irodalom Regény, elbeszélés Trianon

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

215 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631416038

tartalom:

A "Vadászszőnyeg" című regényben megismert főhős, Topporczy Ádám nosztalgiaútra indul egy baráti házaspárral, hogy végigvezesse őket gyerekkora és a régi történelmi család felvidéki emlékhelyein. Egy letűnt világ, az elsüllyedt múlt támad fel az "érzelmes utazás" állomásain. Ádám ugyanakkor átéli 1951-ben kitelepített, mindenükből kifosztott szüleinek a kálváriáját is, amikor egy egész társadalmi osztályt akart kollektív ítélkezéssel eltüntetni a szocializmus jelszavait hangoztató diktatúra. Ezeket az emlékeket még komorabbra színezik a felvidéki magyarság ugyancsak likvidálást célzó üldöztetésének, a "második Trianon"-nak a dokumentumai. A felvidéki nosztalgiautazás közben fokozatosan bontakoznak ki egy mind izgalmasabb nyomozás részletei: mi történt Ádám nagyapjával 1944 tragikus és zűrzavaros karácsonyán? Milyen volt ez a régi Felvidék? Mi történt a kitelepítettekkel 1951-ben? Hogyan süllyedt el egy történelmi osztály? Hová tűnt nagyapa porhüvelye? Ezt mondja el történelmi és társadalmi mélyrétegeket felszántó könyvében az író egy detektívregény feszültségével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!