MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
A Dévényi Gyűjtemény

A Dévényi Gyűjtemény

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

Mű-Terem Galéria

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

166 p., ill.

Méret:

25 × 30 cm

Kötésmód:

karton

tartalom:

„Megismerkedtem Czóbel Bélával, Kassákkal, Gadányi Jenővel, Barcsayval, Borsos Miklóssal, Bálint Endrével, Gyarmathy Tihamérral, Bolmányi Ferenccel és a kapcsolat a legtöbb esetben barátsággá mélyült."- írta Dévényi Iván kollekciója alakulásáról. A második világháborút követő időszak kiemelkedő jelentőségű gyűjtője, különleges színfolt a 20.századi magyar művészettörténetben. Dévényi Iván nemcsak kitűnő érzékkel válogatta össze gyűjteményének minden egyes darabját, de intellektuális beállítottsága révén alapos ismeretekkel is rendelkezett róluk, alkotóikról. Kiterjedt levelezést folyatott a hazai művészeti élet kiválóságaival, határon túli magyar alkotókkal és gondolkodókkal, sőt olyan világhírű művészekkel is, mint Picasso, Braque vagy Oscar Kokoschka. Az elsők között volt, aki az Európai Iskola alkotóinak műveit nagyra értékelte, s ennek nyomát - a gyűjteményen túl - számos kritikája is megőrizte.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!