MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
A festő szeme. Válogatás a művész írásaiból

: A festő szeme. Válogatás a művész írásaiból

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

193 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632804147

tartalom:

Kötetünkkel a 20. századi művészeti megújulás egyik legjelentősebb alakjának összegyűjtött írásait kapja kézbe az olvasó. A kubisták köréből induló művész a modern gépi civilizáció új művészetét kívánta megteremteni, s a reneszánsz szépségideáljától elfordulva, nem másolni akarta a természetet, hanem alkotó módon újrateremteni. Az ember, a természet tárgyai mellett a művészet világába emeli az ipari tárgyat is, a mindennapi életünket lépten nyomon kísérő használati tárgyakat, az autót, a kerékpárt is. "Nincs hierarchiában elhelyezett Szép. ...A Szép mindenütt jelen van, serpenyőid rendjében, konyhád fehér falán, itt talán még inkább, mint a 18. századi szalonban vagy a hivatalos múzeumokban." A művész sokszínű tanulmányai rendkívül széles skálát fognak át, természetesen nem az esztétikai rendszerzés igényével, hanem egy szuggesztív művész vallomásos hangvételével. Az olvasónak épp ezért mindig szem előtt kell tartania: Léger vitatható esztétikai megfogalmazásai, értékítélete csak azzal a megszorítással érvényesek, hogy saját műalkotásai jobb megértéséhez járulnak hozzá. Túlzásai, szélsőséges szemlélet inkább csak egy izgalmas személyiség megnyilvánulásai, és nem mértékadó elméleti alapvetések.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!