MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
A megfestett világ. Az ember és világa az európai festészetben a sziklarajzoktól napjainkig

: A megfestett világ. Az ember és világa az európai festészetben a sziklarajzoktól napjainkig

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

272 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Képet adni az emberről, s az ember világáról: évezredek óta ez a célkitűzés áll az első helyen Európa realista festőművészetében, amelynek legjelentősebb alkotásait mutatja be jelen kötetünk. Az őskőkorszak barlangképeitől az ókor és a korai középkor, majd a gótika, a renaissance és a barokk ábrázolásain, a tizennyolcadik és tizenkilencedik század művein át a jelenkori festményekig ível a kötetünkben felsorakozó képek fejlődésvonala: Giotto és van Eyck, Leonardo és Dürer, Rembrandt és Velazquez, Goya és Delacroix festményeitől Menzel és Repin, Van Gogh, Cézanne és Gauguin, Picasso és Chagall, Masereel és Guttuso, Gyejneka és Heller alkotásáig. Valamennyi mű az embert és világát ábrázolja, az embert, aki saját akarata szerint igyekszik formálni e világot. Az ember reményeit és csalódásait, vereségeit és győzelmeit, álmait és bizakodását fejezik ki e képek - de mindegyik az egész embert mutatja, akinek újra meg újra helyt kell állnia e világban ember voltáért, éspedig tevékenysége, munkája révén.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!