MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
A modern festészet lexikona

A modern festészet lexikona

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Lexikon

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

412 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631390012

tartalom:

"Amikor a Hazan kiadó lexikonát a magyar közönség elé bocsátjuk, azt reméljük, hogy tovább törlesztjük a modern művészet ismertetésében túlságosan felgyülemlett adósságot. A kötet címében benne foglaltatik a "lexikon" szó. Mégis figyelmeztetni szeretnénk az olvasót, hogy ez a könyv erősen eltér a lexikális egzaktságtól, és a népszerűsítő-ismeretterjesztő irodalomhoz közelítő, átmeneti műfajt képvisel. S ha feltétlenül javára válik is, hogy az elmúlt száz esztendő legnagyobb művészeiről közvetlen, érzékletes képet ad, közvetlen kárára történik. A kötet továbbá egyoldalúan nagy teret szentel a francia művészeknek, különösen elhanyagolja a kelet-európai művészeket. Így például magyar festők közül csak az szerepel benne, aki élete nagy részét külföldön töltötte. Mégis, mindazok az érdemek, amelyeket maga az eredeti mű kiadója is felsorol, többet nyomnak a latban, mint a korlátok és hiányok. Az eredeti kiadvány egyik mulasztását úgy próbáltuk korrigálni, hogy a megfelelő, tehát az 1850-től 1950-ig terjedő időszak legjelentősebb magyar festőinek, illetve irányzatainak, folyóiratainak a technikai lehetőségek szabta egészen rövid terjedelmű cikkekben ugyan, de helyet szorítottunk. Az összefoglaló címszavak technikai okokból a francia kiadás sorrendjében, sőt részben franciául szerepelnek - ilyenkor azonban zárójelben mindig feltüntettük a fogalom magyar nevét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!