MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
A naivok festészete

: A naivok festészete

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

310 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632814304

tartalom:

˝Az egyetlen kép, melyet Henri Rousseau a népművészet stílusában festett: A Szabadság meghívja a művészeket a Salon des Indépendants 22. kiállítására. Ez valamiféle világi fogadalmi táblakép, annak az ünnepnapnak az alkalmából, amelyen Rousseau felvétetett a festők, az "indépendant"-ok, a "függetlenek" közösségébe. A kiállítóterem kapuja egyúttal az elismerés kapuja is volt. Hogy Rousseau-t, ezt a nagy naivot fölvették a modernek körébe, az új légkör biztos jele volt: a kihunyó népművészet helyére az eredeti, a naiv művészet lépett. A civilizáció szférájában a naiv, a primitív művészet hulláma volt az európai moderneknek a Paul Gauguin Tahitira való utazása által kiváltott, olyan utolsó moccanása, amellyel a természet erőtartalékaihoz fordultak. A világ naiv képe 1959-ben jelent meg első változatában. A téma iránti bámulatos élénk érdeklődést bizonyítja, hogy a könyvet Köln után Milánóban, Párizsban, Londonban és Malmőben is megjelentették. A szerző nagyon örült annak, hogy most kiegészített formában a magyar olvasóközönséghez is eljut...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!