MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
A női szépség az európai festészetben

: A női szépség az európai festészetben

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

229 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Platón "Lakomá"-jában Arisztophanész az emberi ősnemzetség mítoszát beszéli el. Valamikor, így szól a történet, a férfi és a nő egy testet alkotott. Ezeknek az embereknek "erejük és bátorságuk szörnyű volt, s gondolkozásuk nagyratörő", úgyhogy maguk az istenek is féltek tőlük. Zeusz ezért kétfelé osztotta őket, s azóta minden ember valakinek az ellenpárja, akit örökké keres és megtalálni remél. A mélyértelmű mítosz hasolatszerűen fejezi ki az ember sóvárgását válaszoló ellenképe után. Ez a vágyódás hajtotta Don Juant szünet nélkül egyik nőtől a másikhoz - s vajon nem efféle kívánságból ered-e művész fáradozása is, hogy a női szépség eszményi képét megteremtse? Minden korszak más női eszményhez jutott eközben, mert a társadalmi átrétegeződésekkel a szépségfogalom is megváltozott, az általános stílusváltozásnak megfelelően. Nem létezik tehát idő felett álló szépségeszmény; magának Albrecht Dürernek is, aki úgy vélte, hogy szenvedélyes igyekezettel felderítheti az emberi test eszményi arányait, végül be kellett vallania: "Hogy mi a szépség, azt bizony nem tudom."....

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!