MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
A velencei settecento festészete

: A velencei settecento festészete

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

48 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631320456

tartalom:

"Velence önálló városállam-életének utolsó szakaszában a művészet nagyszerű virágzásának színhelye volt. A XVIII. században, a játékos, vidám rokokó idején a lagúnák városában hét színház működött, és olyan nagyságok darabjait játszották, mint Goldoni vagy Gozzi. A zenei élet színvonalát Vivaldi és Scarlatti neve jelzi. A festészet terén is nagy alkotások születtek. A velencei kolorizmus egész Európában éreztette hatását. Sebastiano Ricci leheletfinom színeiből vidámság árad. Giovanni Battista Tiepolónak, a kor legjelentősebb mesterének dekoratív képein a kedvelt citromsárga és égkék mellett a szivárvány minden színe lángol, a két Canaletto és Guardi vedutafestményei pedig felidézik a Köztársaság ragyogó ünnepségeit és sejtelmes, mesés tájak. Könyvünk a budapesti Szépművészeti Múzeumban található XVIII. századi velencei festmények legjavát mutatja be, köztük olyan remekműveket, mint Tiepolo "Id. Szt. Jakab apostol legyőzi a mórokat" c. festményét. Dr. Garas Klára, a múzeum főigazgatója, teljes képet ad e vonzó s az európai festészet történetében oly jelentős korszakról."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!