MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Ámos Imre szolnoki vázlatkönyve

: Ámos Imre szolnoki vázlatkönyve

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Életrajz Grafika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

49 p., 97 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ámos Imre, a modern magyar festészet fiatalon elhunyt, tragikus alakja a fasizmus sok-sok áldozatának egyike. A szolnoki munkaszolgálatos táborban töltötte élete utolsó hónapjait, innen hurcolták el. Még átadhatta feleségének a Szolnoki vázlatkönyvet (ma a szolnoki Damjanich János Múzeum tulajdonában), egy iskolai füzetet, amelyet élete legsúlyosabb időszakában rajzolt tele kék és piros tintával. Ezek a rajzok szinte Radnóti "bori notesz"-ának képzőművészeti párhuzamai - a művész utolsó alkotásai, üzenet a halál előtti hetekből, amikor minden perc sűrűvé és nehézzé válik. Egri Mária tanulmánya Ámos életművének - különösen grafikai munkásságának - egészébe állítva elemzi a Szolnoki vázlatkönyv tragikus feszültségű rajzait, kompozíciós vázlatait, jelképes ábrázolásait, amelyből a negyven legszebb lapot facsimile jelleggel közöljük."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!